برگزاری پنجمین نشست رهبران دیدگاه های جهانی در توکیو

این اجلاس توسط یک مجموعه بین المللی در جهت حمایت از توسعه جهانی بنیان نهاده شده است و فردی به نام هاروهیسا هاندا به عنوان رئیس این مجموعه فعالیت می کند.

پنجمین اجلاس رهبران دیدگاه های جهانی(The fifth Global Opinion Leaders Summit) در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ در توکیو برگزار شد .

در این اجلاس و در بخش حمایت های ویژه، استفن هارپر نخست وزیر پیشین کانادا نخستین سخنرانی را قبل از بحث و گفتگو در مورد موضوعات ژئوپلیتیکی و اقتصادی ارائه کرد.

این اجلاس که توسط یک مجموعه بین المللی که در جهت حمایت از توسعه جهانی تاسیس شده است و فردی به نام هاروهیسا هاندا به عنوان رئیس این مجموعه فعالیت می کند.

در نشست های قبلی این برنامه، افرادی مانند باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا و تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس هم حضور داشته و سخنرانی کرده بودند.

هارپر نخست وزیر قبلی کانادا (۶۰ ساله)، در سال های  ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۰ سال نخست وزیری کانادا را بر عهده داشته است و هم اکنون رئیس و مدیرعامل شرکت Harper & Associates Consulting مستقر در کالگری این کشور است.

وی در سال ۲۰۱۸ مجموعه"همین جا، همین حالا: سیاست و رهبری در عصر اختلال" را منتشر کرد.

هارپر در این نشست با معرفی دیدگاه و کار خود، جهانی را توصیف کرد که با تحولات عظیمی از انقلاب در فناوری و جهانی سازی اقتصاد به وجود آمده و به پیش می رود.

وی گفت: "اختلال، امروز همه جا هست و دامنه، مقیاس و سرعت اختلال هم بی سابقه است."

هارپر با استناد به نابرابری فزاینده، شکاف بین نخبگان و پوپولیست ها و ظهور چین افزود: سیاست جهانی و روابط بین الملل از بین نرفته است، هر چند که روابط بین الملل به جای آن که منجر به افزایش آزادسازی اقتصادی و جریان دموکراتیک شود که بسیاری هم انتظار آن را داشتند، کشوری را مصمم به رهبری جهانی بر اساس شرایط سیاسی و اقتصادی خود به وجود آورده است که این امر همزمان با ظهور رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و کنار گذاشتن سیاست دیرینه حزب دمکرات آمریکا در پرهیز از درگیر شدن با چین، به جنگ تجاری با چین هم نظر با آنانی که چین را به عنوان یک رقیب ناعادلانه می بینند ادامه داد.

علیرغم آن که تغییر در نظم جهانی فشارهایی را به دموکراسی های کشورهای زیادی وارد کرده است، هارپر گفت: او همچنان مدل غربی را غالب می داند و تغییر چین به سمت یک سیستم اقتدارگرایانه تر در زمان رئیس جمهوری شی جین پینگ یک اشتباه است.

هارپر افزود: الگوی دموکراتیک سرمایه داری، گرچه ناقص است اما سیستمی مقاوم و سازگار است. در واقع ، من فکر می کنم که نزاع فعلی در جهان از جهاتی قدرت این مدل را تأکید می کند، سیستمی که در مورد مشکلات می شنود و در مواجهه با چالش ها ، واکنش نشان می دهد.

هارپر با اشاره به تحولات جهانی گفت: کشورهایی با قدرت متوسط مانند ​کانادا و ژاپن که به گفته وی "از بسیاری از تحرکات و موضوعاتی که در سایر کشورهای غربی شاهد آن هستیم، جلوگیری کرده اند" باید با هم و با دیگران همکاری کنند تا بتوانند" نظم جهانی مبتنی بر قوانین" را حفظ و نگهداری نمایند.

وی از نخست وزیر شینزو آبه به خاطر توجه و تاکید بر مشارکت ماوراء اقیانوس آرام (TPP) که پس از ترامپ بزرگترین اقتصاد جهان از گروه بندی تجاری، اکنون به عنوان توافق جامع و پیشرو برای مشارکت اقیانوس آرام یاد می شود و کانادا هم عضو ان است تمجید کرد.

هارپر همچنین ضمن دفاع از گروه هفت کشور پیشرفته که به گفته وی علی رغم افزایش نفوذ گروه ۲۰ بعد از بحران مالی، به دلیل علایق و ارزش های مشترک همچنان مهم تلقی می گردد، خواستار تقویت G۷ با افزایش وزن آسیا و اقیانوسیه و اضافه شدن استرالیا و کره جنوبی شد.

در طول بحث این بخش از نشست، رووی ماتسوکاوا ، عضو حاکم حزب لیبرال دموکراتیک (LDP) در مجلس عالی ژاپن ضمن اعلام توافق و هم نظری خود با دیدگاه های هارپر مبنی بر این که دموکراسی ها پیروز خواهند شد، اما این نکته و سئوال جدی را مطرح کرد که در نمونه چین با یک دولت متمرکز و قدرتمند و برنامه ریزی بلند مدت، به عنوان یک مزیت محسوب می شود.

هارپر در همین ارتباط گفت: این غیرقابل انکار است که چین کارهای بزرگی را انجام داده است و مطمئناً به بزرگترین اقتصاد جهان تبدیل شده است هر چند که باید نسبت به اعتبار دادن بیش از حد به برنامه ریزی های متمرکز و نقش دولت هشدار داد.

از نظر وی، بزرگترین اقدام چین این بود که روح کارآفرینی بسیاری از مردم خود را آزاد کرد و باید به همین مسیر ادامه دهد و  اگر چین واقعاً می خواهد به پیشرفت خود ادامه دهد و یک کشور مسلط باشد، باید در این راستا حرکت کند.

هاروهیزا هاندا رئیس پشتیبانی جهانی برای توسعه

البته در بخش دیگری از این نشست هاندا مسئول برگزاری این برنامه با ابراز مخالفت با ابراز تردید نسبت به کنترل متمرکز در کشورها گفت: به نظر من لزوماً خوب نیست که یک برنامه بلند مدت بسازید که می توانید نمونه ان را در اتحادیه جماهیر شوروی و عواقب ان ببینید .

کد خبر 409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =